Llengua i esport

Espai d'informació per a tots aquells professionals, aficionats i amants de l’esport que volen millorar i cobrir mances de tot tipus al voltant de la llengua catalana. Els usuaris trobaran informacions útils per promoure l'ús de la llengua catalana en la seva pràctica esportiva, així com per millorar la qualitat i el control lingüístics dels textos que produeixen.

Els mots de l'esport
Millora el teu català

Recursos lingüístics per escriure millor. Apunts sobre eines i trucs que faciliten la redacció, la traducció i la verificació ortogràfica dels documents i enllaços per millorar el teu català.

Correctors automàtics:
Corrector ortogràfic de Softcatalà / El Corrector

Traductors automàtics:
iTranslate4.eu / Salt / Apertium / Google / Sishitra / Tradukka

Diccionaris:
Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans / Gran diccionari de la llengua catalana

Enciclopèdies:
Enciclopèdia catalana / Viquipèdia

Bases de dades terminològiques:
Cercaterm / UBTerm

Consultes lingüístiques:
Optimot / Sens Dubte

Conjugació verbal:
Verbix / Verbscatalans.com
Recursos per aprendre català
Parla.cat: Espai virtual d'aprenentatge que posa a l'abast de tothom materials didàctics per aprendre la llengua catalana.
Itineraris d'aprenentatge. Llengua catalana:
Materials per als nivells intermedi i suficiència que permeten aprendre de manera autònoma.
Dictats en línia188 dictats en línia, que corresponen als nivells intermedi, de suficiència i superior

Fes-te voluntari

Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Vols participar-hi? Només cal que t’inscriguis fent click aquí

I si no ho tens clar, mira’t abans la sèrie ‘10 cites’ ‘de 13 capítols, produïda conjuntament per la Direcció General de Política Lingüística i TV3, que mostra històries de convivència entre parelles lingüístiques. Els capítols, que tenen una durada d’entre 15 i 20 minuts, et poden ajudar a decidir-te.

Si ja ets voluntari  aquestes col·lecció, consultables en línia,t’ajudarà a enriquir el diàleg en les trobades de les parelles lingüístiques.

Descobreix-ho als enllaços d'interés.